divendres, 9 d’agost de 2013

LES TERTÚLIES DE LA BIBLIOTECA

Un ambient relaxat, un exquisit refrigeri, la millor companyia
 i molt bones lectures, es pot demanar més?

La darrera tertúlia del Club de Lectura que organitza la Biblioteca Ilturo, de Cabrera de Mar, va tenir lloc dijous 25 de juliol, a les vuit del vespre. La vam fer fora de l'edifici, a un petit racó sota l'ombra de les cases adossades i dels arbrets que decoren les dreceres que menen a la plaça central, on s'aboquen les façanes d'aquestes vivendes construïdes a finals dels 90.

En aquell raconet, asseguts als bancs que s'abeuren de l'ombra i la fresca que tot just a aquella hora comença a fer-se notar, vam poder gaudir, a més, d’un berenar tardà ofert per gentilesa de les bibliotecàries. Mentre comentàvem les nostres impressions sobre la darrera lectura, vam assaborir unes delicioses magdalenes casolanes (fetes per una jove del poble), acompanyades d’un te escollit d’un ampli assortiment d’infusions i (com no!)vam brindar amb una copa de cava per donar més solemnitat i efervescència a l’acte.

Tot i que l’última tertúlia era al voltant de la novel·la de John Kennedy Toole, Una conxorxa d’enzes/La conjura de los necios, al final de la trobada vam recordar les lectures que ens han acompanyat els deu mesos anteriors:

Juny: Conejo en paz, John Updike.
Maig: Libra, Don DeLillo.
Abril: La geometria del amor, John Cheever.
Març: A sang freda, Truman Capote.
Febrer: El vigilant en el camp de sègol. J.D. Salinger.
Gener: Collita roja. Dashiell Hammett.
Decembre: El cor és un caçador solitari. Carson McCullers.
Novembre: Els primers 49 contes. Ernest Heminway.
Octubre: Homes i ratolins. John Steinbeck.
Setembre: El gran Gatsby. Francis Scott Fitzgerald.

Com a curiositat, el moderador del Club de Lectura, l’escriptor Toni Sala, ens va demanar quins eren els tres llibres que més ens havien agradat. Després d’un parell de torns de votacions va ser el recull de contes de John Cheever, La geometria del amor, qui va quedar en primer lloc, seguit de El gran Gatsby i Homes i Ratolins. La meva tria personal, però, seria una mica diferent, el meu top 5 particular és aquest: El gran Gatsby, Homes i ratolins, El vigilant en el camp de sègol, El cor és un caçador solitari i Una conxorxa d'enzes.

El nostre espai habitual de trobada.

Amb el nou cicle que començarà al Setembre enceto el meu quart any en el Club de Lectura de la Biblioteca Ilturo. I des de pràcticament el primer dia m’he sentit part d’una petita família, un membre més que espera amb ganes que arribi el darrer dijous de mes per compartir una estona de complicitat. Perquè en aquells instants torno a sentir l’afinitat que m’unia als lectors que visitaven periòdicament la meva llibreria, una sensació que trobo molt a faltar. La Raquel, directora de la biblioteca, la Juliana, bibliotecaria, i, sobretot, en Toni Sala, han fet d’aquest moment un espai màgic, un parèntesi que ens ubica fora del món i ens sintonitza amb totes les realitats que bateguen a cada lectura. Però això tampoc  seria possible sense les aportacions de la nostra petita i màgica parentela de lectors. I nosaltres estem encantats d'engrandir la família!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada