divendres, 29 d’abril de 2011

'AUNQUE SEAMOS MALDITAS', d'EUGENIA RICO


Un llibre difícil de definir. La sinopsi només dóna una idea aproximada del que es trobarà el lector, per tant, cal aventurar-se en la seva lectura i descobrir que ens trobem amb una història explicada amb una originalitat colpidora, amb una reflexió lúcida i sentida, amb una introspecció sobre el temps i l'espai que ens mostra a tots units, a despit de l'época que ens hagi tocat viure. Això és, al cap i a la fi, el que els passa a les protagonistes atès que la història que acaben vivint és la mateixa.

He gaudit molt llegint aquest llibre, tot i que l'argument no és gens destacable: dues històries que conflueixen, la d'una dona en l'actualitat a la recerca d'una altra dona en el passat. El que destaca és el caire gairebé filosófic i els matissos quasi poètics en que es mou l'argument. El toc màgic, intrigant, i el deliberat misteri que envolta cada moviment de la protagonista i que fa que el present en el que viu ens resulti gairebé més increïble que el passat on viu l'altre personatge.

Un fris colpidor sobre la marginalitat, la incomprensió, la pèrdua i les passions que són, en definitiva, tot allò que ens diferencia.

2 comentaris:

 1. És saludable que cada lector ens expliqui les seves experiències sobre llibres que li han agradat.
  Ara bé, el títol d'aquest em fa sospitar, a banda de la qualitat de l'obra, que no discuteixo perquè no l'he llegida. ¿Som maleïdes? ¿Qui? ¿Les dones? ¿Nosaltres soletes ja ens fem l'apartat? ¿O no és cap d'aquestes coses?

  ResponElimina
 2. Doncs sí, Olga, jo trobo molt a faltar quan treballava a la llibrería el fet de poder comentar lectures. Per això intento deixar aquí les meves opinions i vaig a les tertúlies literàries de la biblioteca.

  Pel que fa al títol, crec que vol ser una reivindicació: malgrat el que ens puguin dir, o del que se'ns pugui acusar hi ha una història, una persona, un fet, que mostra el contrari. Si més no, jo ho entenc així.

  Gràcies per la reflexió, Olga, no hi havia pensat.

  ResponElimina