dijous, 21 de gener del 2010

'TEKERENYAS', exposició fotogràfica de LAURA PUJOL ALBESA


Dimarts passat vaig anar a veure aquesta exposició que es troba ubicada al Cafè Favela de Vilassar de Mar. Un lloc acollidor, molt a prop de l’Ajuntament, un d’aquests locals que no volen oferir un cafè i prou sinó aprofitar l’espai de que disposen per tal d’acostar l’art i la cultura als seus clients.


En entrar, el primer que es veuen són les fotografies en blanc i negre que l’autora, Laura Pujol Albesa, va fer als nens de l’orfanat de Kenya Likoni aids Orphanage on hi va anar com a voluntaria de l’associació Children of Africa aquest estiu. Aquesta entitat està formada per un gran Grup de voluntaris que van coincidir a Kenya alguna vegada o que s’han anat afegint i fan tasques per tal de millorar la situació d’aquest país. Les imatges pretenen mostrar la cara positiva dels nens i nenes de l’orfanat, d’entre 3 i 17 anys, que viuen a un dels districtes més pobres de Kenya.


Segons explica l’autora en un text que acompanya l’exposició, Tekerenyas vol dir pessigolles en Swahili i és la primera paraula que va aprendre. El primer vincle cap al món d’aquest infants que li va permetre d’acostar-s’hi.

Les fotografies formen part dels moments compartits amb ells: instantànies sorprenents, creatives, curioses, divertides fins i tot, que ens acosten a la realitat d’una cinquantena de nens i nenes visquent a una casa d’acollida. Malgrat les seves mancances, aquests infants ens mostren un món senzill i transparent, i ensenyen el poc que es necessita per a ser feliç i com n’és de valuós tot allò que els envolta.


Es pot visitar fins el 15 de febrer al Cafè Favela, Plaça Àngel Guimerà 6 de Vilassar de Mar.


2 comentaris: