dijous, 8 de gener del 2015

‘L’essència del nus’ (Quorum Llibres), de Salvador Riera


Poques vegades he trobat que un títol defineixi tan bé un llibre com és el cas d’aquest poemari. Els versos que conté, efectivament, parlen de la naturalesa dels lligams, volguts o no, i n’extreu una reflexió que és un al·legat de vida. Perquè les vivències no deixen de ser nusos que ens fermen i que provoquen una infinitat de sentiments.

Així, en l’evocació d’aquestes sensacions, troba Salvador Riera la veu que defineix L’essència del nus. En la primera part és un clam que condemna les xacres que pateix la nostra societat, un crit que s’emmiralla en el dolor provocat pels mals, físics i morals, que ens devasten. La segona part, en canvi, és un cant als detalls que evoquen les millors sensacions, una lloança als conceptes universals més volguts i valuosos.

D’aquesta manera, l’autor de L’essència del nus ens mostra una doble realitat, la del patiment i la del gaudi, i utilitza per descriure-la  la crítica i l’evocació. A les paraules, a més, les acompanyen unes fotografies que sintetitzen tota la força del poema. Aquestes imatges són també obra de l’autor, qui referma així la voluntat del poema de mostrar la dualitat de la vida.

Resulta sorprenent que L’essència del nus sigui el debut literari de Salvador Riera, enginyer industrial i secretari de l’Associació del Parkinson del Maresme. El mestratge que exhibeix en ordir els mots fa del seu primer poemari un exercici brillant, tant en la tècnica com en el ritme i la composició dels versos. Segur que és per aquests motius que ha estat guardonat en diversos premis de poesia i, també, de fotografia.

Salvador Riera (dreta) i Albert Calls en la presentació del poemari 
a la llibreria Dòria Llibres. Foto: Núria López G./Júlia Lancho.


L’Essència del nus va ser publicat el passat mes de desembre per Quorum Llibres, un nou segell de 9 Grup Editorial. Aquesta plataforma editorial aposta per les edicions basades en el micromecenatge, un sistema que dóna un paper decisiu als lectors ja que són ells qui fan possible la publicació de llibres reservant anticipadament exemplars. Una bona manera de donar sortida en format paper a totes aquelles obres que mereixen ser llegides.

6 comentaris:

  1. Tot aquell que demostri fe en la poesia, ja sigui escrivint-la, llegint-la i comentant-la, és digne d'admiració.
    Bon any, Sílvia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Olga, tens tota la raó! Com deia Gabriel Celaya "La poesia es un arma cargada de futuro". Bon any!

      Elimina
  2. Moltes gràcies, Sílvia Tarragó per aquesta ressenya. Una molt forta abraçada

    ResponElimina
  3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ResponElimina