dissabte, 26 de gener del 2013

EXPOSICIÓ 'LA NEVADA DE NADAL DE 1962 A SANT ANDREU DE PALOMAR'


Fa uns dies vaig visitar aquesta mostra de fotografies exposada al centre cultural Can Fabra, on hi ha la biblioteca de Sant Andreu de Palomar (encara em faig creus de com ha canviat des de que jo hi anava, quan era a l'edifici de l'ajuntament).

 Tots hem sentit a parlar de l'excepcional fenomen que va guarnir de blanc la ciutat de Barcelona. Molts encara ho recorden i ens fan (si més no a mi) una mica d'enveja quan expliquen la seva experiència aquell Nadal de 1962.


Carrer Gran cantonada Rambla. Autor Joan Vinyes i Riera.
Fons Família Vinyes Roig


Gràcies a aquesta exposició vaig poder fer-me una idea més precisa de com es va viure aquell fet. No tan sols per la quantitat d'imatges que mostren l'aspecte dels carrers i dels edificis, sino, també, per la informació escrita que acompanya aquesta mostra.

A més, les fotografies, facilitades per veins i veïnes, també són testimoni de com ha canviat l'antic municipi i permeten fer un viatge en el temps. Sota la neu endevinem carrers, places i indrets on descobrim edificis que ja no hi són, cartells que ara serien 'vintage' i altres elements urbanístics que ens remeten mig segle enrere.

Plaça del Comerç. Autor Salvador Espadalé. Fons Arxiu CEII.

El comissari de l'exposició és l'historiador Pau Vinyes, autor de diversos llibres sobre Sant Andreu de Palomar. La mostra es pot visitar al Centre Cultural Can Fabra fins al 30 de gener.

2 comentaris:

  1. Doncs ara justament acaben d'anunciar un anticicló i pujada de temperatures. Ja teníem un hivern prou càlid, que no ha baixat de 11/12, i ara això... Quina enveja, una mica de neu... Ja no recordo ni la forma dels núvols.

    ResponElimina
  2. Sí, Olga, el temps ja no és el que era...

    D'aquesta famosa nevada he sentit a parlar des que recordo, i sempre m'ha fet molta enveja. Perquè cada Nadal espero que sigui blanc, sí 'I'm dreaming of a white Christmas', però em temo que és més fàcil que vegi una blanca castanyada, un blanc carnestoltes o, fins i tot, una blanca Setmana Santa. Això si mai torna a nevar, és clar.

    Abraçada!

    ResponElimina