dilluns, 12 de setembre del 2011

'HISTORIA DEL REY TRANSPARENTE', de ROSA MONTERO


Vaig llegir aquest llibre ara fa sis anys, quan acabava de publicar-se. No havia llegit res d'aquesta autora i em venia de gust llegir novel·la històrica, però em vaig trobar amb què aquesta no era una novel·la de temàtica històrica, tot i estar ambientada en l'època medieval. Això no va ser un entrebanc, al contrari, perquè el que vaig trobar-me en les pàgines del llibre em va engrescar i sorprendre molt més del que esperava.


S'inicia d'una manera una mica típica, amb la desgracia d'una adolescent empesa per la fatalitat a enfrontar-se amb la vida, però de seguida el món miserable i guerrer de l'Edat Mitjana dóna pas a un univers fantàstic de bruixes i macs enmig d'un ambient trovadoresc que ens porta, fins i tot, a la cort d'Elionor d'Aquitània.

La imaginació i la recreació històrica van de bracet amb les aventures de la protagonista que s'expliquen amb un cert toc d'humor, la qual cosa fa la lectura molt més àgil.

Per acabar-ho d'adobar, el misteri de la història del rey transparent apareix constantment fins que ens deixa, en acabar, ben bocabadats.

5 comentaris:

  1. Poques coses hi ha tant fascinants com el món dels trobadors, amb la seva poesia i la seva música.

    ResponElimina
  2. Doncs et recomano aquest llibre i també un altre que haig de comentar: 'Reina de trovadores'. Aquest costa de trobar, jo el vaig comprar al Mercat de Sant Antoni, ja fa anys, i atès que em va agradar moltíssim el vaig demanar per a la llibreria i el recomenava molt. Als qui el van llegir els hi va agradar molt però, malauradament, van descatalogar-lo i no sé si es trobarà a alguna biblioteca.

    ResponElimina
  3. "Reina de trovadores" ja el tinc i l'he llegit, l'altre no!

    ResponElimina
  4. Doncs l'altre no et costarà de trobar. Et va agradar 'Reina de trovadores'?

    ResponElimina
  5. Em vas donar una idea per rellegir, i també la llegit la meva mare! Leonor d'Aquitània és una figura que ja impressionava en el seu temps!

    ResponElimina