diumenge, 23 d’octubre del 2011

ELS PREMIS ALELLA JA TENEN GUANYADORS

Notícia facilitada per La Comarcal Edicions.

L’espai de Can Lleonart va ser, aquest passat dissabte 22 d’octubre, el marc en qual van entregar-se els tres guardons literaris que es concedeixen anualment al municipi alellenc.

El cartell de premis el centren el certamen de poesia Alella Maria Oleart, que en la seva XV edició va obtenir Laia Llobera i Serra amb el recull Més enllà dels grills, que es publicarà properament dins el segell La Comarcal Edicions. El jurat del premi, constituït per Montserrat Abelló, Joana Bel i JM Calleja va destacar el to agosarat i formalment trencador de l’estil d’aquest recull.

El certamen de contes Alella a Guida Alzina va guanyar-lo Eva Arnal Arasa, amb el relat Quatre-cents grams de llomillo. El jurat, en aquest cas, estava constituït per Sebastià Alzamora, Eduard Miró i Joan Riambau.

Finalment, l’Alella a Isidre Pòlit, VIII edició del Premi de relat curt d’astronomia, el va guanyar Txema Castiella Viu amb el relat Regal d’aniversari. El jurat l’integraven Eloi Perich, Marta Royo i Mònica Muñoz.

Una cinquantena de persones van assistir a l’acte d’entrega de premis, durant el qual també va poder-se escoltar un petit concert de música.

5 comentaris:

  1. En dono fe. :-)

    Laia Llobera és una gran poeta.La seva obra publicada i la que es publicarà així ho corrobora.
    Li veig un futur gran a la Laia.Farà parlar.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Dic el mateix que a Laurea Ipsum quan comenta els Premis Octubre.
    Quin goig fa veure com se celebra la literatura a Alella, quan a Tarragona els Premis els han esbandit amb nocturnitat i mala fe, perquè la Casa Gran no creu en la Literatura, en la bona, vull dir.

    ResponElimina
  3. M'he descuidat de signar el comentari: Olga

    ResponElimina
  4. Gràcies pel comentari, Olga. Tens raó amb el que dius, és una llàstima quan no hi ha implicació per part dels ajuntaments. Suposo que en el cas d'Alella, en ser més petit, la sensibilitat és diferent.

    A Alella va sorgir el premi de poesia poc després de la mort de Maria Oleart i fa molt de goig no sols que s'hagi mantingut el guardó, sinó que hagi anant guanyant prestigi. Puc assegurar, perquè he format part del jurat en dues ocassions i el meu company també, que la qualitat és molt alta.

    També és molt positiu que amb els anys s'hagin incorporat dos premis més, el de Guida Alzina i l'Isidre Pòlit.

    Una llàstima això que dius de Tarragona, una ciutat tan potent i amb guardons importants. Espero que això canviï aviat.

    Abraçades!

    ResponElimina