Aquest llibre aplega una bona part dels aliments autòctons de Catalunya i
dóna informació sobre les seves característiques, com cuinar-los, curiositats
i, fins i tot, ens parla dels seus beneficis sobre la salut.
Partint de la feina feta per entitats, productors, gastrònoms i comerciants
al llarg dels anys, l’autor ha sintetitzat el més rellevant de cada producte
per descobrir-lo i destacar allò que el fa diferent o especial. A banda de
gran estrelles com el calçot de Valls o la ceba de Figueres, trobem
interessants descobertes com la carbassa de ferro, el cigronet d’Alta Anoia, la
patata de Camprodón o la pera de Puigcerdà, entre molts d’altres.
Així, a mida que ens endinsem en el llibre ens adonem de tot el que hi ha
darrera de cada producte, de com el pas del temps ha afectat la pervivència d’alguns
i la feina que han hagut de fer molts conreadors i restauradors per aconseguir que
no desapareguessin per sempre de les seves hortes.
La primera presentació del llibre es fa aquest divendres, 10 d’octubre, a
les vuit del vespre a La Botigueta, a Vilassar de Mar. L’acte, que organitza la llibrería Índex, comptarà amb la presència de l’autor, Albert Calls, i del metge, escriptor i conferenciant,
Albert Figueres, que ha col·laborat supervisant l’apartat de salut de Sa i Català.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada